Denzo | www.denzo.se

Mina personliga erfarenheter med att jobba inom spelbranschen

Som de flesta kanske vet som läser min personliga blogg är att jag jobbar inom spelbranschen, där jag nu jobbat för ett pokerföretag på Malta i över 5 år. Jag har länge funderat på att skriva och berätta om mina egna personliga erfarenheter inom just spelbranschen – och idag kommer jag dela med mig några positiva punkter som ni kan ha nytta av, inte minst om ni också vill in i branschen.

Det finns många fördelar till att just flytta till Malta, då några av de största pokerföretagen har sina säten här. Förutom det, så är lönerna avsevärt mycket högre än vad de är i till exempel Sverige.  Här kommer 5 punkter och fördelar med att just jobba i spelbranschen i Malta.

1. Du kommer få ett stort kontaktnät. I Malta har några av de största pokerföretagen samlats i landet, tack vare landets generösa skattesystem. Detta gör att många företag startar och har sina säten i Malta. De flesta av dessa företag har en relation med varandra, även om man inte delar affärsrelationer. Du träffar ledare, bolagsägare och andra entreprenörer på olika events. Där har du också förmånen att skapa ett kontaktnät. Samma kontaktnät kan ge dig ett annat jobb i framtiden, även utanför spelbranschen.

2. Jobbet är fyllt med variation och ibland spännande resor. Under mina år som jag har jobbat på företaget har jag fått resa runt för att representera varumärken på olika events i Europa. Jag har filmat flera spelbolagsevent och fått äran att intervjua stora pokerstjärnor. Mitt kontaktnät har således utvidgats och jag har till och med fått samarbeta med andra spelföretag, inte minst under fjolårets Battle of Malta (en stor pokerturnering som företaget jag arbetar åt engagerar varje år). Under pokerturneringens gång har jag varit delaktig som koordinator och sett till att det operativa sköts smidigt. Målsättningen är att både spelare och sponsorer är nöjda, vilket också kan kräva en del fysiskt arbete. Utanför turneringssalen finns sponsorerna representerade, och under fjolårets event hjälpte jag till redbets online casino med deras monter. Är du nyfiken på hur det kan se ut så finns det en bild nedan.


Mycket av min tid går också åt att skriva artiklar och jobba med nya hemsidor som företaget jag jobbar på planerar att lansera. Ingen dag går utan att du lär dig något nytt. Det kan jag lova!

3. Utvecklas inom spelföretaget! Många åker ofta till Malta för att ha en kul tid, även de som kommer hit och jobbar ibland. Själv kom jag hit för att utvecklas, lära mig mer och ständigt växa inom min karriär. Jag har successivt klättrat i ”rankingen” inom företaget.  Förutom att jag har kunnat breddat mina kunskaper, ta åt mig allt mer uppdrag så uppskattas jag av mitt företag som ser att jag utvecklas i en allt större takt än förväntat.  Tar du chansen att lära dig allt som företaget har dig att ge, så har du chansen att utvecklas inom just det spelföretaget.


4. Möjligheten att bo utomlands. Vem drömmer inte om att få bo utomlands ibland? Du kanske vill flytta till Malta där det bor över en halv miljon människor, ett semesterparadis för många.  Skatterna är låga, maten är billig och du ser alltid och träffar nya människor så länge du tar dig ut till stan. För många är det ibland en chanstagning att flytta utomlands, men söker du till Malta så rekommenderar jag att söka till någon av pokerföretagen. Lönerna är oftast högre än andra jobb i Malta och du betalar också lite i skatt.

 

5. Mer pengar i plånboken! Som jag redan nämnt så är skatterna låga i Malta. Din lön blir tack vare det mycket högre än till exempel svenska löner. Min egna lön har sedan start nästan ökat med dubbelt så mycket, och då hade jag ingen ”dålig” lön från början, en normal svensk lön. Vem kan säga att ens egna lön har dubblat de senaste 5 åren i Sverige?. Det är absolut inget skryt, utan jag vill bara påpeka för de som kanske tänker att de vill flytta hit att verkligen få chansen att lyckas.

Har du själv tänkt tanken att du kanske vill flytta till Malta och jobba för ett spelföretag? Ta chansen, sök ett jobb och du kommer ha ett roligt, fartfyllt jobb som kommer fylla din plånbok väl för många år framöver.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress