Denzo | www.denzo.se

Köpa skjortor på Malta, är det värt besväret?

Trenden att handla kläder på nätet har blivit ett måste, åtminstone i Sverige. Jag minns hur det var när jag bodde i Sverige. För er som inte vet så är jag uppvuxen i en mindre stad på 16 000 invånare. Butikerna var kraftigt begränsade och man behövde ta tåget till antingen Malmö eller Köpenhamn för att shoppa. Fördelarna var självklart många. Samtidigt som man shoppade så kunde man utforska städerna, sitta på kaféer och njuta av stadslivet.

Men när det väl kom till reklamation av de saker man införskaffat så var problemet att man fysiskt behövde ta sig till Malmö för att lämna in varan. Det var bland annat därför jag slutligen bestämde mig för att prova det här med nätshopping. Zalando toppade självklart listan men det fanns andra aktörer på marknaden som hade ett bättre utbud (eller i alla fall ett utbud som jag tyckte mer om).


Svenskägda Collarbox var en av dem andra sajterna som jag var förtjust i mest, särskilt på grund av deras skjortutbud. De säljer inte bara märkesskjortor utan satsar lite extra på just kvalitet. Det är självklart en viktig egenskap, särskilt när man tvättar sina skjortor lika ofta som jag gör. Temperaren på Malta är också en faktor som gör att kvalitet blir en avgörande faktor när man köper skjortor. Italienska skjortor har för övrigt ett gott rykte på marknaden och som kund har man fördelen att på egen hand välja vilken stil man vill ha. Jag föredrar slim eller slim fit när jag är på arbetet. För middagar eller formella event kör jag alltid på classic. Collarbox har båda två, vilket gör att jag aldrig behöver beställa något extra från en annan sida.

För er som känner mig så vet ni mycket väl om att jag är besatt av märkesskjortor. Och när vi ändå talar om skjortor så vet ni vilket varumärke jag syftar på. Exakt, Ralph Lauren. Efter mina studier flyttade jag till Malta. Här är skjortkulturen den samma, men utbudet mindre. Det finns två affärer som säljer Ralph Lauren-skjortor på hela ön och båda är överlägset dyra i jämförelse med det man kan hitta i Sverige. En av dem, Bortex, har två butiker i Sliema och den andra affären finns precis vid Portomaso Marina i St. Julians. Tyvärr finns det ingen affär som säljer samma skjortor som hos Collarbox, vilket är en klar nackdel. Onlinebeställnigar är således ett måste.

Det finns varken outlets eller billigare alternativ. Den låga konkurrensen på Malta gör också att butikerna kan sätta onormala priser på allting. Men jag faktiskt hittat en strategi som är billigare. Det gäller bara att man har kontakter i Sverige, annars är det omöjligt. Min bror har samma kroppsbyggnad som jag och vi bär i princip samma storlek, särskilt när det kommer till skjortor. När jag beställer från skjortor från Collarbox så beställer jag det hem till mina föräldrar eller min bror. Han får prova skjortorna, och om det visar sig att de passar så postar han dem till Malta. Skulle det inte passa så ligger fördelen i att de flesta klädjättar erbjuder fri frakt på sina försändelser.

Den enda fördelen man har i Malta (till skillnad från Sverige och andra skandinaviska länder) är att öppet köp gäller i 30 dagar, medan man bara förhåller sig till 14 dagar i Sverige. Därför är det extra viktigt att i god tid prova de plaggen som man beställt så att man är hundra procent säker på att de faktiskt passar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress