
Vad du behöver:
(För 12 cupcakes)
4 deciliter mjöl
2 deciliter strösocker
½ tesked salt
2 teskedar bakpulver
1,5 – 2 deciliter kako
25 gram osaltat margarin, smält
2 deciliter mjölk
2 ägg
200 gram frysta skogsbär
1 matsked florsocker
Så här gör du:
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, socker, bakpulver och kakao i en skål. Tillsätt därefter det smälta smöret (OBS! Var försiktig om du värmer det i mikron då det kan explodera).
3. Nu kan du tillsätta mjölken och äggen i blandningen. Vispa noggrant och se till att smeten inte har några klumpar. När du är klar kan du blanda i bären. Gör detta försiktigt och se till att spara en del till garneringen.
4. Ta fram en muffinsplåt och lägg ut 12 formar. Fyll dessa med den färdigvispade smeten. Tänk på att bara fylla hälften då dina cupcakes kommer bli större under gräddningen.
5. När du är klar med smeten kan du lägga några bär på toppen.
6. Grädda i 20 minuter. Därefter låter du dina cupcakes svalna i tio minuter. Innan servering rekommenderar jag att du silar på lite florsocker på toppen för att få med lite dekoration.
0