Denzo | www.denzo.se

Image retention på Macbook Pro 13 retina!

För knappt fyra månader sedan beställde jag en ny dator från Apple Store. Min gamla Macbook hade några år på nacken och jag ville ha något nyare. Jag klickade in mig på Apple Store och beställde hem en ny Macbook Pro 13 retina. Prislappen blev drygt 19 000 kronor och jag såg fram emot en ny, fräsch och framförallt snabb dator. Efter knappt en månad upptäckte jag problem med skärmen. Efter att ha varit inne på sidor som YouTube och AllaBolag.se i över 15 minuter insåg jag snabbt att sidorna och texterna fanns inbrända i skärmen när jag gjorde något annat. Startade jag en film så kunde jag fortfarande se inbrända nyhetsartiklar på datorn.

Inte fan skulle jag förvänta mig att dagens retinaskärmar skulle bära med sig stenålderstekniken från milleniumskiftet. Ni vet, när de där första plasmaskärmarna kom? Folk blev ju galna över att få SVT och TV4-loggor inbrända i sina tv-skärmar. Samma sak hände med min dator…

Jag ringde till Apples support i Sverige och pratade med en snubbe som rekommenderade mig att lämna in datorn. Tack och lov så hade jag dokumenterat felet med bilder (se nedan)

 

Apple lovade att jag skulle få datorn efter en vecka men när jag ringde upp deras verkstad så meddelade de att de inte ens hade öppnat datorn. Seriöst?

Efter en och en halv vecka blev den äntligen klar. Fan vad skönt, tänkte jag! Nu har det gått en vecka och problemet kvarstår på den nya skärmen. Vad fan ska man göra?

Det verkar som att Apple erbjuder skärmar från LG och Samsung. Detta är min andra LG-skärm (den som sägs vara den dåliga). Jag tvivlar på att köpa något mer från Apple. Är rasande och förbannad!

Förra veckan läste jag om att en annan Apple-kund hade samma problem som jag. Han fick byta ut sin skärm nio gånger. NIO GÅNGER! Och gissa vad… Inte ens den nionde jävla skärmen fungerade som den skulle. Han upphävde köpet och krävde tillbaka sina pengar.

Det kanske jag också bör göra!

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress