Denzo | www.denzo.se

Konsten att köpa leads och adresser

Du sitter på kontoret, vill öka försäljningen men vet inte hur. Känner du igen dig? Då är vi två. Jag driver sedan tidigare ett aktiebolag i Sverige och kämpar varje dag med att dra in nya kunder. Inte för att det går dåligt, men för att det är kul.

Affärsidéerna såväl som projekten är många. Två magasin, ett försäljningsprojekt, några bloggportaler och inom kort en hälsoportal.

Vägen från tanké till idé och från idé till verkställande kan ibland kännas lång och tråkig. Mycket saker ska göras och det är otroligt svårt att börja.

Hemsidor ska upp, företag kontaktas, man ska ringa 100 samtal och skicka 500 mail. Problemet är bara tiden som inte alltid räcker till.

Jag har dock hittat en lösning som har hjälpt mig och som jag gärna vill dela med mig.

För sex år sedan arbetade jag som säljcoach på ett företag i Skåne. Till vår hjälp använde vi ringlistor, leads eller adresslistor (kalla det vad du vill) men ja, du förstår säkert vad jag menar.

På den tiden kunde man bara göra utdrag på adresser med väldigt grundläggande variabler. Några av dessa var inkomst, geografi och civil status. Men på senare tid kan man faktiskt skräddarsy sina egna adresser.

Jag har tidigare köpt adresser från SPAR men nyligen har jag valt att köpa adresser från Leadsson eftersom SPAR var för dyrt.

Då jag är intresserad av att få adressmaterial till privatpersoner som är intresserade av hälsa har jag investerat cirka 15 000 kronor på en liten tävling som Leadsson kör på Facebook.

Alla som deltar i tävlingen behöver ange sina intressen och kontaktuppgifter. Därefter får jag alla som har valt ”hälsa” som intresse exporterade i en excelfil.

Tävlingen pågår fortfarande och jag har redan fått ihop cirka 35 000 adresser. Dessa kommer jag i sin tur använda för att skicka ut mitt kampanjerbjudande som jag lanserar i höst.

Det är sjukt otroligt vad man kan göra med internet! Sen behöver man självklart inte göra som jag och arrangera en fysisk tävling.

Föredrar man skräddarsydda adresser så kan dem även leverera dessa. Däremot får du ha kostnaden i åtanke då det kan kosta lite om du har speciella krav.

Men nog om adresser! Nu ska jag sova. Imorgon är det måndag och jag är pepp på att vakna tidigt och jobba :)

Man borde akta sig för såna arbetsnarkomaner som mig!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress