Denzo | www.denzo.se

Yttrandefrihet del 2

Reflekterar lite över en kommentar som jag fick i bloggen för en dag sedan. Då skrev jag ett inlägg om begreppet yttrandefrihet. Kommentaren var ganska lång men efter att ha läst igenom den så kan jag bara säga två ord. Fantastiskt! Awesome! Och nej, man behöver inte vara rasist för att få yttra sig om en grupp, individ, religiöst samfund etc. 

Idag hade jag en djup konversation med en vän om just religion. Jag påstår att det står tydligt i varje "helig" bok om att det är fel att en människa dödar. Då ställer jag mig frågan hur stening kan vara tillåtet? Säger inte det emot sig själv lite? Och var i den här boken står det exakt om vem som ska få stena vem? Finns det några kvalifikationer som man bör uppfylla för att få vara en stenkastare? 

Det sägs även i flera religioner att en människas framtid redan är förbestämd, "gud har bestämt ditt öde". Hur kommer det sig då att vissa människor blir dödade för att de är sig själva? Är det så den här guden vill att det ska vara? Med risk för att vara långranding så vill jag bara poängtera att vi människor inte är så kritiska av oss.

Vissa ligger steget före. Ett steg där kreativitet är före idioti. Tycker att nedanstående bild passar utmärkt till blogginlägget. Vi växer, låt dig inte luras av ruttna människor som får dig att falla.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress