Denzo | www.denzo.se

"Jag är inte rasist, men..."

Läste den här artikeln i aftonbladet idag om den svarta mannen som blev attackerad av ett gäng i Malmö. Ganska hemskt att något sånt kunde hända mitt på dagen, eller hur?

 

Är samtidigt inte förvånad över det som håller på att hända just nu. Tycker verkligen att de svenska myndigheterna har blivit för slappa.

 

Visserligen är jag själv inte född i Sverige. Jag flyttade till Sverige när jag var fem eller sex år men det gör ingen skillnad. Alla i min familj är sysselsatta, har utbildning och jobb. Om vi är ickesvenskar spelar mindre roll.

 

Det som jag inte förstår är hur man som invandrare kan välja att bosätta sig i ett område som rosengård. Ja, nu sa jag det! Hur kan man?

 

När vi flyttade till Sverige så bodde vi först ute på landet, sedan flyttade vi till ett område som var relativt lugnt. Därefter fyllde kommunen området med fler och fler invandrare.

 

Våra nya grannar blev somalier, som hade en avskyvärd kultur och ingen respekt alls.

 

Vi hamnade konstant i bråk just på grund av småsaker. När vi sa till att det inte är okej att sno andras tvättider så var man plötsligt rasist. Samma sak hände när några araber spelade hög musik. Sa man ifrån så kunde man förvänta sig något i stil med ”Ja, men vaddå. Ni lyssnar på svensk musik”.

 

Konflikterna ledde till ett hat mellan flera invandrargrupper. Vi från Europa deklarerade ett hat och nästintill ett verbalt krig med andra grupper som ursprungligen kom från Afrika eller Mellanöstern.

 

I alla fall så bestämde vi oss för att flytta. Just för att vi inte klarade av invandrarna.

 

Det har även kommit på tal till att jag har ”försvenskat” mig och att jag skäms för att vara invandrare.

 

Nej, det är egentligen inte sant. Jag är ursprungligen från ett annat europeiskt land där det finns något som kallas för respekt och integration.

 

Jag, precis som många andra invandrare har lärt mig det svenska språket flytande. Jag är utbildad och väldigt driven av mig. När jag går ut eller pratar med mina kompisar så känner jag mig aldrig som en invandrare.

Detta är något som jag aldrig tänker på. Jag är precis som alla andra i samhället.

Mina föräldrar förbjöd mig att umgås med invandrare från gettoområdena, just för att detta skulle innebära problem för mig. Detta är något som jag inte tyckte om som barn men det visade sig stämma.

 

Om jag inte hade lyssnat så kunde jag själv hamna i just det här segmentet men jag valde att gå en annan väg. Jag är högskoleutbildad men även intresserad av politik.

 

För några år sedan blev jag tillfrågad av Sverigedemokraterna att ställa upp i ett kommunval. Anledningen var att mina texter som jag hade publicerat i vissa svenska tidningar hade väckt debatter och intressen.

 

Trots flera dialoger var jag dock tydlig med att avstå från att ställa upp. Jag anser fortfarande att Sverigedemokraterna är ett oseriöst parti som bara vill nå framgång genom en enda valfråga.

 

Visst blev jag ledsen när SD fick en plats i riksdagen. Vissa som jag känner har till och med röstat på Sverigedemokraterna i förra valet.

 

För min del skulle det aldrig komma på tal att rösta på Sverigedemokraterna. Jag röstar hellre på ett vanligt parti som fokuserar på mer än bara en valfråga.

 

Det krävs däremot en förändring. Sverige behöver ställa sig frågan ”Hur vill vi leva?”

 

Jag tror att varje parti behöver ta frågan seriöst och sätta upp tydliga regler och lagar för invandrare. Om samhället ligger efter passivt så är risken att det blir så som det är – att de vilda invandrarna kommer med sina egna regler.

 

Vi behöver förändring. Vi behöver en kreativ invandring som skapar samhällsnytta.


Jonny

Det var mycket bra sagt från hjärtat!
När det gäller debattklimatet i Sverige så har det tyvärr blivit "exentriskt" att säga vad man egentligen tycker och epitetet rasist förvanskats till något som PK-hysterikerna använder med illa dolt förakt mot dom som har fräckheten att ifrågasätta förd politik.
Min ringa åsikt är att i en sann demokrati så ska man ge alla individer en likvärdig chans att framföra alla aspekter av tankar, frågor, problem, lösningar och kunna diskutera dom i en miljö där alla har möjligheten att få sin röst hörd.
Problemet är i grund och botten att i vårt lilla land i norra Europa har debattklimatet reducerats till "onda och goda".
Fel och rätt.. Svart eller vitt..
Människan har en instingtiv tendens att falla för grupptryck och social acceptans.
Våra hjärnor (även om dom är avancerade) är inte olika våra förfäders för cirka 65.000 år sedan.
Vi har klyvt atomen. Vi har färdats fortare än ljudet. Vi har rest till månen. Vi har sett djupare in i universum än våra föregångare kunde föreställa sig i sin vildaste fantasi.
Men ändå finns det än idag många personer som tror att vår planet skapades på sex dagar och att det finns en allsmäktig varelse som vakar över dom och bedömer varje handling..
Min slutsats är att vi måste som individer börja acceptera att vi är alla är instinktiva flockdjur och att vi alla har ett ansvar, både mot oss själva, och som världsmedborgare börja bygga broar och riva gränser.
Första prioritet borde vara att utbilda bort okunskap, klantänkande och framför allt religon.
Varken du eller jag kommer förmodligen att kunna uppleva den drömmen.
Men om vi båda som individer fortsätter (med en dåres envishet) att prata, tänka själva och ständigt söka kunskap och förståelse..
Då finns det hopp!

Fortsätt att tänka själv.
Sluta aldrig söka och ifrågasätta.
Var aldrig för stolt eller rädd att säga att du har fel.
Sök kunskap tills din tid är slut.
Var både stolt och ödmjuk.
Lägg dig dock aldrig platt för någon som skriker och gestikulerar åt dig!
Vänd aldrig andra kinden till, det resulterar bara att du får en örfil där också.
Se världen för vad den är och inte för vad som vore idealistiskt.

Vi är båda starka, utbildade individer med rätt hyfsad kunskap och erfarenhet.
Även om vi är separerade på grund av avstånd så är vi båda européer.

Framtiden tillhör oss!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress