Denzo | www.denzo.se

Jag har aldrig sett mögel!

Igår kände vi för att shoppa lite spontant. Vad gör man annars på en lördag? Skuttade iväg till Sliema för att titta till läget men tröttnade ganska fort. 


Malteserna är helt galna nu i juletider. Det ska pyntas, dekoreras, julhandlas och självklart så är det ingen jul utan julmusik. På varje stolpe sitter det högtalare med dånande musik på högsta volym.

I alla fall så hamnade vi på The Point i Sliema. Efter två timmars resultatlös shopping bestämde vi oss för att ladda upp med lite kaffe och en bit tårta.

När jag flyttade till Malta utforskade jag en ny tårta som är gjort av en keso-liknande ost som kallas för ”Ricotta”. Osten kan användas till i princip allting, även i tårtor. Min favorittårta är Cassata Siciliana. Googla den så får ni se hur den ser ut!

Igår fastnade vi för en ny tårta som vi aldrig provade. Den var gjord av ricotta och päron. Utsidan såg bra ut men insidan var en annan femma.

Jag betalade och så satte vi oss. Till min förvåning var tårtan lite sur i smaken. Jag hoppades att det var päronen men så var fallet inte.

Efter att ha ätit hälften inser vi att tårtan blir surare och surare i smaken. Inom kort började den lukta starkare och jag blev både yr och illamående. Det var nu jag insåg att någonting inte stod rätt till.

Jag vände tårtan upp och ner och där kom överraskningen. Den var i princip helt grön och möglig på undersidan. Tidigare brukade jag alltid vara blyg. Hade det här hänt tidigare så skulle jag aldrig säga ifrån men det var en annan story den här gången.

Jag tog tallriken och tårtbitarna och gick hastigt till kassören på kaféet. Hon tittade förvånansvärt och frågade vad problemet var.

- Titta på tallriken och titta på tårtbiten. Vad ser du?
- En tårtbit…?
- Nej, en gång till… Ser du inte att det är massa mögel på tårtan. Är det sånt här ni säljer till era kunder?

- Vad är mögel för nått?
(Jag börjar koka av ilska medan kön bakom mig fylls på med nya kunder)
- Mögel…. Du vet när maten blir gammal. Då växer det mögel!
- Jag vet inte vad mögel är för nått. Du får prata med chefen.
(Tjejen vänder ryggen och går därifrån för att förklara något för sin chef. Ilskan stiger och jag kokar… Fick lust att slita loss kassan och kasta den i golvet. Till slut kommer chefen)
- Vad är problemet?
- Mögel! Mögel och mögel! Titta på tallriken!!
- Jag är så så så ledsen… Vi såg inte att den var möglig men nu när du säger det så ska du självklart få en ny bit.
- Nej… Vi vill inte ha något från er. Vi vill ha våra pengar tillbaka. Det här är under all kritik, vidrigt!
- Självklart ska ni få era pengar tillbaka…
(Hon plockar ut pengar snabbt ur kassan)
- Och jag hoppas VERKLIGEN inte att jag blir sjuk av det här för då kommer jag tillbaka!
- Nej nej det hoppas jag också….
- Ni får inte sälja fler tårtbitar idag.
- Nej vi ska kasta allting som vi har… vill du ha en kaka?
- Nej, vi skippar kakan. Jag tänker inte ens dricka upp ert kaffe. Ni förstörde min dag.

Efter incidenten marscherade jag hem i raska steg så att jag kunde kräkas. Dessvärre gick det inte. Nu hoppas jag på att inte bli magsjuk.

Tog en promenad till The Point idag och tårtorna var borta. Det som återstår är dock en livslång bojkott av det här kaféet. Om du skulle fastna för Millie’s Cookies och deras tårtor och kakor så råder jag dig att avstå. Personalen verkar i alla fall inte veta vad mögel är för nått.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress