Denzo | www.denzo.se

Juletider på Malta

Många kanske tror att Malta fortfarande är soligt men ack så fel ni kan ha. Den här vintern är lite värre än den förra och om ni funderar på att åka hit så rekommenderar jag att klä er varmt. Här behövs det jacka, i alla fall fram till mars.

I dag har jag varit i Valletta i brist på annat. Affärerna var som vanligt proppfulla med shoppingnarkomaner.

Det blev däremot ingen julhandel för mig. Jag har inte så många att köpa julklappar till och självklart kan jag inte skicka något till Sverige härifrån. Att skicka dyrare klappar är en överdrift och den maltesiska posten är ingenting att lita på. Så tycker i alla fall jag.

Istället gick vi bort till en halvtaskig restaurang som faktiskt har god pasta. Nu kommer jag inte ihåg namnet på restaurangen men har för mig att den hette något med San Giovanni.

Innan jag skulle till Sverige var servicen ok. Varken bra eller dålig. Pastan som serverades var riktigt god och kyparen kom ut med både peppar och ost. Ikväll var den en annan story.

Mina vänner har varit förvånade över att jag inte har upplevt dålig service i Malta än. Mitt svar på detta är jo, det har jag! Idag kom ingen ut med varken ost, peppar eller salt. Kyparen ställde tallriken på bordet och gick därifrån utan att säga något.

I kombination med den mögliga tårtan på Millies Cookies gör detta verkligen susen. Maltesisk service är långt ifrån femstjärnig men lagom underhållande.

Här kommer dagens bilder från Valletta.Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress