Tuff vecka

Veckan ha varit otroligt tuff. Får se till att komma igång med motionen nu efter en lång stillasittande kontorsvecka. Är inte världens träningsmänniska men det gäller verkligen att ta tag i saken snart.

Maten är det inga problem med och jag är inte tjock. Inte än i alla fall! Om du också sitter på ett kontor om dagarna så rekommenderar jag att du tittar in hit och läser en artikel som just handlar om stillasittande miljöer.

Skrämmande nog finns det forskning som visar att stillasittande människor har 40 % större risk att dö (om de sitter längre om 11 timmar om dagen), till skillnad från de andra som bara sitter i fyra timmar.

Jag är skeptisk till sådan här forskning. Om det är sant eller inte kan jag inte svara på men det är värt att tänka på just det här med stillasittande miljöer. Nästa jul förväntar jag mig ett höj- och sänkbart bort i julklapp.
 


Jag dödade ett Jehovas vittne

I natt hade jag en av de märkligaste drömmarna. Bakom stängda dörrar i en lägenhet satt jag ensam vid ett köksbord. Bakom mig stod ett vittne från Jehovas. 

Vad hon gjorde där hade jag ingen aning om, men på högra sidan stod ytterligare ett vittne. Dörren var låst så det var i princip en omöjlighet att ta sig ut. Med sig hade de ett kontrakt. Kontraktet var något som jag skulle skriva på. Dessvärre minns jag inte vad som stod i det men troligtvis rörde det sig om att jag skulle gå med i deras sekt, något som jag verkligen inte ville.

Kvinnan som stod bakom mig drog mig i håret och hotade att hon skulle döda mig om jag inte skrev på. Stämningen var minst sagt obehaglig. På något sätt slet jag sönder dörren och lyckades ta mig ut från lägenheten.

När jag väl kom ut från byggnaden sprang flera vittnen fram mot mig. Jag kommer inte ihåg hur de såg ut men jag minns bara en av dem, och det var en äldre dam som attackerade mig med en feltolkad version av bibeln (skrattar).

Till mitt försvar tog jag den ifrån henne och slog sedan ihjäl henne med den. Vill ni veta i detalj så kan jag säga att jag började slå henne med den för att därefter krossa skallen med boken.

Nej, jag är inget psykopat haha men believe me or not! Den här sekten har förföljt mig sedan jag råkade öppna dörren vid ett tillfälle när jag bodde i Sverige. Mina föräldrar skulle besöka mig en dag och när någon ringde på dörren så sprang jag för att öppna. Olyckligtvis var det Jehovas vittnen!

Jag respekterar alla människor och det tycker jag att Jehovas också bör göra. Först och främst tolkar de bibeln på ett skruvat sätt. För det andra så har de en vidrig människosyn och ser ner på andra samhällsgrupper.

Det kanske ändå inte är konstigt att jag hade den drömmen. Vem vet, nästa gång kanske jag står och väntar med en hård bok när de ringer på min dörr igen…

 

Tickande schlagerklocka

Idag har jag fyllt i pressformulärer för Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Tror att eventet i år kommer bli en kul grej. Därför har jag redan valt ut två skribenter som ska få packa väskorna och åka till Danmark för liverapportering.

Förhoppningsvis hakar jag också på men får se. Kommer behöva vänta på grönljus från European Broadcasting Union.

 

Varning för klippor!

Den här helgen passade vi på att hyra en bil och besöka platser på Malta som jag själv aldrig har varit på. Att hyra en bil här kostar inte alls mycket. 18 Euro per dag (motsvarande 175 kronor) är väldigt billigt.

Idag kom jag på att jag aldrig hade varit på ”Dingli Cliffs” som är Maltas högsta punkt. Därför var det en självklarhet att åka dit.

Bilresan tog cirka 45 minuter och äntligen nådde jag toppen! Utsikten är verkligen fantastisk och det här är definitivt ett av Maltas bästa ställen, i alla för dig som tycker om vandring. Från klipporna ser du solen som lyser ner över medelhavet men du kommer även se en obebodd ö som jag inte minns namnet på. Det enda jag vet om den där ön är att det finns mycket hajar där (sägs det).

På hemresan upptäckte jag till min förvåning att bensinen var på väg att ticka ner. Att söka efter bensinmackar mitt ute i ingenstans var verkligen ingen höjdare. Däremot hittade jag en mack i Mdina som såg ut att vara nerlagt. Jag ska inte klaga! Jag är lycklig att den var fungerande, annars hade jag inte suttit här och gottat mig i värmen!

 

Strömavbrott och resfeber

Jag har inte haft så mycket tid över till att logga in och skriva något. När jag väl hade det idag så gick det inte att få igång datorn. Dessvärre visade det sig att vi hade strömavbrott.

Timmarna gick och fram till klockan 14.00 fanns det ingen ström alls. Då gick jag ut, hyrde en bil och njöt av friheten av att köra runt på ön. Snart ska jag köpa min egen bil, men väntar bara på rätt tillfälle. Kan tillägga att vänstertrafik inte är roligt!

För bara någon timme sedan kom strömmen tillbaks och då kunde jag återgå till datorn. Ikväll ska jag spela in podcasts (eller i alla fall försöka då jag inte har hittat jinglar och musiksnuttar än).

Ska också söka upp olika platser i London som jag vill besöka. Längtar verkligen efter att få sätta mig på planet och njuta av London i en hel vecka!

 

Helt sjukt att det är så litet men här bor jag. Mitt ute i ingenstans!
 



Dagens höjdpunkter!

1. Jag har pekat fuck you till Putin
2. Klassisk sushilunch (överdriver inte)
3. Bokat resa till London :)





Min porriga TV3-röst

Idag har jag fått hem min mikrofon som jag har beställt från USA, äntligen! Gick upp klockan 6 på morgonen och hoppade på bussen till Valletta. Därifrån skulle jag ta mig till postens huvudkontor för att hämta ut mitt paket.

 

När jag väl anlände visade det sig att jag var den första som kom in. Vilken tur tänkte jag, men ack så fel jag hade. Alla andra som kom efter mig fick sina paket men jag väntade och väntade.

Efter en kvart gick jag fram och frågade om något var fel.

- ”Nej nej, sätt dig så ropar jag på dig när tullen har hittat ditt paket”.

En kvart senare

- ”Vi hittar inte ditt paket. Jag ropar på dig när jag får veta mer…

Ilskan stiger. Efter en halvtimme gör vi ett nytt försök. Då frågar jag henne om hon jobbar på en cirkus eller på posten.

- ”Jag är ledsen men vi hittar inte ditt paket…”

Frustrationen stiger och jag blev sugen på att slå någon på käften. Självklart gjorde jag inte det men efter över en timmes väntan kom det ett halvöppnat, trasigt och ihåligt paket. Jag är verkligen förvånad att allting funkar, verkligen!

Här kommer en demo på mött första videoreportage med mikrofonen. Det handlar om Titanic som nu även förvandlas till en slotmaskin. Kanske inte relevant med min blogg men det är sånt här jag annars gör om dagarna.

Den här månaden har jag varit duktig för övrigt. Har rekryterat bloggare, matat min egen portal och nu ska jag se till att förhandla fram en schysst deal med en annonsör.

Som det ser ut nu så har jag en på G som vill förse mina skribenter med underkläder. Låter kanske billigt men nu pratar vi om Diesel och andra kända varumärken. Får se om det kan bli intressant.

Nej, nu är det dags att sova. Glöm inte kolla på videon och lyssna till min porriga TV3-röst.


Vad gör föräldrar med sina barn?

Ibland undrar jag verkligen vad föräldrar gör med sina barn. Den här lilla tjejen lyckades tydligen slå igenom via xFactor i USA men om mamman och pappan pushade in henne i rätt musikgenre kan diskuteras. Jag låter er själva se och höra.


Facebook skräms...

Idag upptäckte jag Facebooks nya pop-up-ruta som finns under min profilbild. Där kan man tydligen ange när man har köpt sin första bil, när man har röstat, när man träffade sin partner etc. Är inte detta lite väl att ta i? Det räcker väl att Facebook har mitt namn, min e-postadress och att mitt mobilnummer är registrerat.

Utöver detta har jag också angett var jag har arbetat och på vilka skolor jag har studerat. Nu vill man tydligen fiska upp mer privata uppgifter men till vilken nytta?

Kommer dina kompisar vara intresserade av att veta när du har åkt flygplan för första gången? Eller när du röstade för första gången? Tror knappast det. Jag tror att Facebook använder verktyget för att kunna samla in uppgifter från användarna. Dessa kommer med största sannolikhet att säljas vidare till deras annonsörer. Skrämmande men sant… Så det är nog bäst att hålla i hatten och vara försiktig.

Köpte bil, köpte hus, blev organdonator, slutade röka, blev röstberättigad, röstade...
 

Årets första semester!

Nu är det nästan klart. Årets första semester bär av Ungerns huvudstad Budapest! Jag ser verkligen fram emot resan och har i princip Googlat på det mesta idag.

Tänk vad mycket internet kan göra. Förr i tiden kunde man åka till ett ställe och komma hem besviken. Nu kan man ta reda på det mesta via internet. Thank god for YouTube & Google säger jag bara.

Nu ska jag titta på SPA-erbjudanden och söka efter bra restauranger.


 

Wordpress räddade mitt liv

Att driva egna sidor kan vara tidskrävande, speciellt om man inte har hittat det perfekta verktyget. Under åren har jag haft många olika sidor och den första skapade jag 2005 när jag arbetade på en lokal radiostation. Sidan skulle vara så interaktiv som möjligt, vilket också blev ett problem då jag inte riktigt hade kunskapen som krävdes för att skapa en bra webbsajt.

På den tiden pluggade jag på gymnasiet och fick lära mig de allra första grunderna i HTML. Jag fick göra ett projektarbete och tog mig an att göra sidan för vårt program. Efter en månad blev den klar – interaktiv, stilren och ytterst tilltalande. Genom olika koder lyckades jag skapa ett forum, kontaktformulär för önsketimmen men också en chattfunktion såväl som livestreaming.

Det fanns dock ett problem. När något skulle göras fick man alltid gå in i FTPn för att pilla i koderna med hjälp av Dreamweaver.

För två år sedan stod jag vid Linnéuniversitetets ingång och viftade med en examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Programmet jag gick på, Media Management, skulle ge oss alla förutsättningarna som krävdes för att komma ut i mediebranschen. Det fanns dock något som saknades.

Innanför dörrarna pratades det aldrig om SEO, publiceringssystem eller kreativ marknadsföring. Dessa områden har jag fått bygga på själv. Bland annat genom att läsa, söka information och lära mig nya saker på egen hand. Hemsidor skulle kodas för hand och då menar jag bokstavligen för hand. CSS-filer, XHTML, PHP är bara några av filformaten som jag vill spy på.

För ett år sen när jag startade mina egna sajter insåg jag att kodningen var ”waste of time”. Det kostade både tid och pengar, vilket fick mig att söka efter andra möjligheter. Det första systemet som jag testade var Joomla. Jag har hört bra saker om Joomla tidigare men upplevde det som väldigt omständigt. De widgetar som jag ville ha fanns inte. Därför testade jag Blogger och Blogspot. Ja, jag behöver inte ens nämna hur dåliga dessa var.

Slutligen gav jag upp hoppet och sökte mig till det sista alternativet – Wordpress. Till min förvåning gick det väldigt bra med Wordpress, även om det tog tid att lära sig allt. Jag hittade widgets för e-betalningar, formulärer såväl som mer avancerade plug-ins för nyhetsrapportering. Nu har Wordpress till och med en egen app, vilket gör att jag som användare kan nå mina portaler och skriva live från min smartphone, iPad eller min dator.

Som webmaster och ägare till några välbesökta sidor kan jag bara rekommendera andra att göra samma sak. Släpp kodningen och försök hitta ett bra publiceringssystem som passar dina behov. I alla fall om du funderar på eller vill göra något seriöst med din sida. Har du själv noll koll så kan det vara vettigt att anlita en leverantör som kan publiceringssystem, speciellt om det handlar om större projekt. Nackdelen är dock att det kostar mer än att göra det själv.

För min del har jag nu mer fritid och kan fokusera på andra saker när Wordpress gör jobbet.

Ett annat bra tips är att titta hur dina konkurrenter jobbar. Detta gjorde jag och det hjälpte mig en bit på traven när jag skulle välja tema och design.

En bra sida för att tjuvtitta på konkurrenten är Wordpress Theme Detector. Här kan du nämligen ta reda på vilken design/tema din konkurrent använder och vem som ligger bakom den. Se däremot till att inte kopiera något, då allting på nätet handlar om att vara unik. Det är det som attraherar besökarna!


Vad vore inte en vecka utan sushi

Sedan jag flyttade till Malta har jag börjar konsumera sushi mer än vanligt. Kan troligtvis bero på att det är ont om sushiställen i Sverige. Nu har det dock blivit på tok för mycket. Skulle någon fråga mig så skulle jag garanterat kunna intyga att jag köper det i alla fall en gång i veckan.

Från och med idag drar jag en sushigräns, precis som min tidigare cigarettgräns. Jag är stolt över att säga att jag har varit rökfri i 20 dagar. Tro mig, en vecka kändes som en månad och 20 dagar har känts som tre månader. Helt otroligt hur tiden kan kännas så slö, men jag misstänker att det är ett vanligt fenomen.

Nog om det. Idag har jag haft världens tur och otur samtidigt. Min studiomikrofon har landat och ligger nu på posten. Kan inte vänta längre och väntar tills jag får den imorgon. Den sorgliga nyheten är dock att ljudkortet på min Macbook Pro inte fungerar som det ska.

Detta innebär att mina podcasts kan bli försenade vilket är mindre kul. Efter att ha suttit med skiten i över fyra timmar nu så ger jag upp. Klockan är över 3 och jag behöver få sova innan jobbet. Är så förbannad!

Dagens läxa: Beröm aldrig ett äpple om du vet att det kan ruttna!






Snart hörs vi - igen!

Tiden räcker inte till för allt, i alla fall inte för blogguppdateringar. Lovar att bättra mig!

Nyårslöftet har hållt sig än så länge. Jag är rökfri och det är jag stolt över! Igår har i princip alla rökt förutom jag. Tack och lov så kan jag säga nej, även om någon kör upp sin hand med ett ciggpaket i ansiktet på mig.

Cigaretter frestar mig inte och röklukten är avskyvärd.

För två dagar sen bestämde jag mig för att unna mig något lite extra. Sedan jag avslutade mina universitetsstudier så har jag i princip längtat efter att få göra något med radio, TV eller musik.

Därför har jag nu beställt en studiomikrofon med stativ och puffskydd. Ska bli så nice att få sända podcasts, webbradio, göra inspelningar och sälja mina egna ljudfiler till radiostationer – precis som jag gjorde förr!

Nähä, solen skiner nu och jag vill inte missa den här dagen. Vi ses!