Den här tönten alltså

Dan Bilzerian är i farten igen. Den här gången envisas han med att visa upp sin egen bilkollektion på Instagram. Nej, jag är inte avundsjuk och nej, jag tycker inte om hans bilar. Hade jag varit miljardär så skulle jag dock aldrig exponera mitt privatliv på det sättet som den här killen gör.

 

Återkomst

Helgen kändes lång men ändå kort. Nu ser jag bara framåt, vänder blad och går till nästa kapitel utan att backa tillbaka.
 

Extremfeminismen fortsätter skämma ut sig

Igår såg jag världens löjligaste och mest pinsammaste video ever. Det var ett klipp från Aftonbladet som hamnade på Youtube om bland annat den extremfeministiska gruppen ”Femen”. Hursomhelst kom jag över en artikel alldeles nyss som handlar om den samma. Femen hade den här gången tagit sig in i katolska kyrkan i Stockholm för att protestera mot abort och Spaniens nya förslag om ett abortförbud. Jag tycker att det här går över alla gränser.

Majoriteten av spanjorerna är katoliker och jag ser inga problem med en sådan lagstiftning. Självklart skulle den innehålla luckor för de som har blivit utsatta för övergrepp. En kvinna ska ju inte behöva föda en våldtäktsmans barn. Däremot ska abort inte vara en självklarhet för alla. För mig är det en grov synd att döda ett barn. Det finns inget värre än att ta livet av sitt eget barn. Sorry, men det är min syn på saken. Sen att aborter är mer vanliga hos de icke-troende är också något intressant. För mig är det barbariskt, onaturligt och ytterst omänskligt.

Jag må vara konservativ i frågan men jag tror att det bara finns en väg att gå och det är att ha en skarpare lagstiftning om aborter. De ska inte vara självklara för alla.

Här kan du se bilderna från protesten. Förstår inte hur mänskligheten kan sjunka så lågt. Det här är så respektlöst att jag inte finner några ord.

Bilderna är tagna av Elisabeth Ohlson Wallin
Söndagar med inslag av entreprenörskap

Skumt väder här på Malta. Enligt väderrapporten skulle det vara regn igår och idag. Det var regn igår, och blåst, och storm, och översvämning. Idag fram till sent eftermiddag var det strålande sol och blå himmel. Sen kom det moln, och mer regn... Man får backflashes av aprilväder hemma i Sverige.

Väntar fortfarande på svar från Eurovision, ingen update än så länge. Det verkar vara långsam köttkvarn. Typiskt svenskt, får man säga så?

Driver bort söndagstimmarna med att kika på webshoplösningar. Det finns så sjukt mycket olika alternativ och det är ren vetenskap/galenskap att välja ut en lämplig lösning. Kolla bara på den här listan. Och det är inte ens alla, finns säkert hur många som helst till som inte är listade.

För många år sedan sneglade på en webshoplösning från Visma för mitt eget bruk, ett väldigt enkelt och billigt sådant men nog inte särskilt optimalt för mig just nu. Minns det för att min arbetsgivare var kund hos Visma och vi använde oss av deras inköpsavtal i arbetet. Av ren nyfikenhet kikade jag runt på deras webb och de har alla möjliga sorters tjänster. Väldigt intressant att ett företag har lyckats gå från att utveckla och sälja ett ordbehandlingsprogram på 80-talet till att erbjuda ett totalutbud av tjänsteprogram för företagare. Ibland kommer jag på mig själv att tänka hur skönt det skulle vara om det vore lika enkelt som på den tiden och inte dagens oändliga(!) valbarhet.