Träffade Puma Swede igår

Igår var jag på Portomaso och jobbade. Det gör jag hela veckan utåt och idag blir det ytterligare ett sent besök på casinot. Dagen började vid 12 på morgonen och jag kom hem vid 3-tiden på natten. Turneringen var väldigt rolig och idag kommer jag träffa pokerlegenden Ken Lennaard och The Dudesons från MTV. Troligtvis kommer jag göra ett videoreportage med Puma Swede också.


Valletta

Under dagarna har jag haft besök från Sverige. Självklart fick jag vara guide för en vecka och visa Malta. Tro det eller inte men det tog bara två dagar att visa ett helt land! Passade på att ta lite bilder bland annat från Valletta och Saint Julians.
 

Idag fyller jag år

Tiden tickar och jag fattar fortfarande inte att det kan gå så snabbt. Idag är jag 26 år. Sjukt men ändå. Jag har varken planerat någon fest eller tårta men ikväll blir det en middag med nära och kära. Hipp hipp hurra!


Ofarlig lunch

Till skillnad från förra gången jag var ute och åt med Freddy så var dagens sushi lite roligare och färskare. Vi satt och åt mitt i Sliema och gick sedan vidare till Candynavia för att köpa svenskt lösgodis. Det visste ni kanske inte att det fanns på Malta? Jo det gör det! Imorgon har jag dock Sverigebesök och 1,5 kilo lösgodis som kommer flygande från Köpenhamn.


Iphone iOS7

Jag tänker inte ge mig på det här igen. Hatar Iphone och nästa gång köper jag en samsung galaxy.


Yttrandefrihet del 2

Reflekterar lite över en kommentar som jag fick i bloggen för en dag sedan. Då skrev jag ett inlägg om begreppet yttrandefrihet. Kommentaren var ganska lång men efter att ha läst igenom den så kan jag bara säga två ord. Fantastiskt! Awesome! Och nej, man behöver inte vara rasist för att få yttra sig om en grupp, individ, religiöst samfund etc. 

Idag hade jag en djup konversation med en vän om just religion. Jag påstår att det står tydligt i varje "helig" bok om att det är fel att en människa dödar. Då ställer jag mig frågan hur stening kan vara tillåtet? Säger inte det emot sig själv lite? Och var i den här boken står det exakt om vem som ska få stena vem? Finns det några kvalifikationer som man bör uppfylla för att få vara en stenkastare? 

Det sägs även i flera religioner att en människas framtid redan är förbestämd, "gud har bestämt ditt öde". Hur kommer det sig då att vissa människor blir dödade för att de är sig själva? Är det så den här guden vill att det ska vara? Med risk för att vara långranding så vill jag bara poängtera att vi människor inte är så kritiska av oss.

Vissa ligger steget före. Ett steg där kreativitet är före idioti. Tycker att nedanstående bild passar utmärkt till blogginlägget. Vi växer, låt dig inte luras av ruttna människor som får dig att falla.


Glass som smakar Facebook

Nu finns det en ny smak för er glassugna där ute. I Kroatien kan man nämligen köpa glass som smakar Facebook.

Glassen som består av en blå sirap och vanilj bildar en turkos nyans som följer Facebooks egna profileringsfärger.

Kreativt eller inte? Nej, jag tycker personligen inte om det. Jag vill inte smaka på Facebook. Det räcker med den dagliga portionen.

Tydligen har smaken lockat många turister men min teori är att det bara är en engångsupplevelse. Facebook kommer aldrig bli en glass som vi kommer hitta i frysen.

”Uppfinnarna” har dock inte frågat Mark Zuckerberg om tillstånd för att få använda namnet och loggan. Vem vet? Uppfinnarnas nästa glass kanske kommer smaka upphovsrätt.

Att göra smaker av varumärken, personer och politiker är däremot inget nytt koncept. För några år sedan gjorde jag och en vän en egen version av Ahlgrens bilar.

Vi kallade dessa ”Sahlins Bilar”. Självklart syftade vi på Mona Sahlin. Bilarna var bruna och skulle symbolisera rost. Smaken var oförglömlig! Sahlins bilar – nu med smak av obesiktad.

 
 

Måndagen är väl avklarad?

Sitter och går igenom bilderna från helgen. Nu såhär i efterhand kom jag på att jag glömde ladda upp bilderna från systemkameran. I alla fall så kommer dessa i det här inlägget. Det känns skönt att måndagen är avklarad. Mycket stress som vanligt men det är en del av vardagen. Självklart så blev vi inte matförgiftade från dagens sushilunch vilket är bra. Tummen upp!

Det är kul att många har hittat till min blogg. Antalet läsare har ökat såväl som annonsörer. Jag är verkligen glad över att bloggen intresserar resebyråer, ekonomiföretag såväl som skönhets- och hälsoföretag att annonsera.

För några år sedan hade jag en annan blogg. Visst gick det helt okej men jag tjänade knappast något på det så jag beslutade mig att släcka ner den. Nu ville jag ge det en chans men trodde inte att det skulle gå bra. När det går i rätt riktning så får man unna sig något extra.

Om en vecka blir det ett spa-besök på femstjärniga Fortina Hotel igen. Självklart på bloggens bekostnad. Det känns verkligen skönt att inte behöva spotta ut egna pengar. Plötsligt blev det roligt att ha en blogg!


Läskig lunch

Sitter med Freddie och lunchar sushi. Vi är grymt hungriga men lite rädda för att bli matförgiftade. Får se om vi klarar dagen haha!


Fantastisk weekend!

Helgen har varit precis som den ska! Körde bil på Malta för första gången. Var verkligen skräckslagen över tanken att köra på vänster sida. Vad gäller då? Vänsterregeln istället för högerregeln? Gud så komplicerat men det gick bra ändå.

Jag klarade mig ganska fint. Allting gick som det ska, bortsett från fickparkeringen på ”fel sida” men det blir en läxa som jag lovar att bättra mig på. Lördagen och söndagen spenderade jag i Qawra, som ligger någon kilometer från Bugibba på Malta.

Visst ser jag turister här varje dag men det är sällan jag åker till de riktiga ”turistorterna”. Qawra tillhör en av dessa orter och det var proppfullt med turister från Storbritannien.Under gårdagen var jag även på det nya nationella akvariet för att se vad som fanns där.

12 Euro i inträdesavgift var lite väl dyrt men det var värt pengarna. Det är inte varje dag man går för att titta på hajar, hajägg, konstiga fiskar och ålar. Verkligen intressant! Nu tillbaks till verkligheten. Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Det är måndag!


Fredagens belöning


Vad döljer sig i påsen?

Idag när jag gick igenom skoskåpet hittade jag dessa boots. Vill så gärna få på dessa men vädret förbjuder mig. Snälla… oktober… november… kom!

 

Gör mig inte besviken

 
Jag har aldrig spelat fotboll professionellt även om jag hade en dröm att göra det när jag var mindre. Istället var jag bäst i häcklöpning i mitt län och vann ett mästerskap tre gånger.


Hamnade i en diskussion om just fotboll för någon vecka sedan där en av mina vänner frågade mig vilken som var min favoritmatch. Det tog mig inte så lång tid att lista ut detta såklart.

För några år sedan mötte Kroatien Turkiet och matchen blev så tajt att jag blev kallsvettig under hela matchen. Jag höll på Kroatien men det hände något som förstörde min kväll.

Precis när de sista sekunderna tickade ner så lyckades Turkiet få in ett mål i sista sekund. Där förstördes min dag. Värre var det när jag såg alla turkar på gatorna som jublade och visslade över segern.

Håller jag på fel lag då? Knappast. Kroatien har alltid varit ett toppenlag när det kommer till fotboll.

En av mina favoritlag i Premier League är dock Manchester United. Dessvärre förlorade dem i matchen mot Liverpool. Slutresultatet var 0 – 1 och även här blev mitt missnöje tydligt.Visserligen har Liverpool haft sina framgångar men 0 – 1 är egentligen ingen framgångsseger i mina ögon. Det kunde ha varit så mycket bättre.

Tur var det i alla fall att jag inte spelade på odds just då. Idag var jag inne på en bettingsida för att titta på vad oddsen kommer bli mellan den kommande matchen mellan Manchester United och Crystal Palace.

Självklart visade oddsen att Manchester United är favorittippat, vilket jag inte är förvånad över men en sak jag reagerade över var folk som trodde att matchen kan bli oavgjord? Hur kan man tro på det det?

Sen när det kommer till Crystal Palace så har även det här laget haft fina framgångar där de vann över Sunderland med 3 – 1.


Jag är ganska imponerad med resultatet men tror inte att Crystal Palace kommer vinna över Manchester. Det finns ingen chans. Det hoppas jag i alla fall på!


Vi får väl se hur kampen slutar. Det är bara två dagar kvar tills allvaret börjar.


Rutigt

Det var ett tag sen jag körde på något rutigt. Minns att det var överdrivet vanligt i Sverige att gå runt i rutigt förra hösten men även hösten innan. Höstkläder är något som jag saknar ganska mycket och jag hoppas att jag snart får möjligheten att gå i lite kallare temperatur. Sommaren på Malta pågår fortfarande och jag har insett att jag är en höstmänniska. Visst kan sommar och sol vara skönt men på den här ön är det pain in the ass ibland. Idag var det extremt varmt, nästan så att man började smälta. Hursom så är jag övertygad om att oktober blir kallare. Jag skulle lätt kunna rekommendera oktober, november och december för turister. Det är då ni slipper värmen och alla jobbiga turister. Så vad väntar ni på? Boka en biljett och kom - i något rutigt!
 

God morgon!

Dags att rulla mot jobbet nu. Har hört att ni i Sverige har fått ett riktigt höstväder. Visst saknar jag hösten men jag får acceptera sommaren ett tag till!


"Jag är inte rasist, men..."

Läste den här artikeln i aftonbladet idag om den svarta mannen som blev attackerad av ett gäng i Malmö. Ganska hemskt att något sånt kunde hända mitt på dagen, eller hur?

 

Är samtidigt inte förvånad över det som håller på att hända just nu. Tycker verkligen att de svenska myndigheterna har blivit för slappa.

 

Visserligen är jag själv inte född i Sverige. Jag flyttade till Sverige när jag var fem eller sex år men det gör ingen skillnad. Alla i min familj är sysselsatta, har utbildning och jobb. Om vi är ickesvenskar spelar mindre roll.

 

Det som jag inte förstår är hur man som invandrare kan välja att bosätta sig i ett område som rosengård. Ja, nu sa jag det! Hur kan man?

 

När vi flyttade till Sverige så bodde vi först ute på landet, sedan flyttade vi till ett område som var relativt lugnt. Därefter fyllde kommunen området med fler och fler invandrare.

 

Våra nya grannar blev somalier, som hade en avskyvärd kultur och ingen respekt alls.

 

Vi hamnade konstant i bråk just på grund av småsaker. När vi sa till att det inte är okej att sno andras tvättider så var man plötsligt rasist. Samma sak hände när några araber spelade hög musik. Sa man ifrån så kunde man förvänta sig något i stil med ”Ja, men vaddå. Ni lyssnar på svensk musik”.

 

Konflikterna ledde till ett hat mellan flera invandrargrupper. Vi från Europa deklarerade ett hat och nästintill ett verbalt krig med andra grupper som ursprungligen kom från Afrika eller Mellanöstern.

 

I alla fall så bestämde vi oss för att flytta. Just för att vi inte klarade av invandrarna.

 

Det har även kommit på tal till att jag har ”försvenskat” mig och att jag skäms för att vara invandrare.

 

Nej, det är egentligen inte sant. Jag är ursprungligen från ett annat europeiskt land där det finns något som kallas för respekt och integration.

 

Jag, precis som många andra invandrare har lärt mig det svenska språket flytande. Jag är utbildad och väldigt driven av mig. När jag går ut eller pratar med mina kompisar så känner jag mig aldrig som en invandrare.

Detta är något som jag aldrig tänker på. Jag är precis som alla andra i samhället.

Mina föräldrar förbjöd mig att umgås med invandrare från gettoområdena, just för att detta skulle innebära problem för mig. Detta är något som jag inte tyckte om som barn men det visade sig stämma.

 

Om jag inte hade lyssnat så kunde jag själv hamna i just det här segmentet men jag valde att gå en annan väg. Jag är högskoleutbildad men även intresserad av politik.

 

För några år sedan blev jag tillfrågad av Sverigedemokraterna att ställa upp i ett kommunval. Anledningen var att mina texter som jag hade publicerat i vissa svenska tidningar hade väckt debatter och intressen.

 

Trots flera dialoger var jag dock tydlig med att avstå från att ställa upp. Jag anser fortfarande att Sverigedemokraterna är ett oseriöst parti som bara vill nå framgång genom en enda valfråga.

 

Visst blev jag ledsen när SD fick en plats i riksdagen. Vissa som jag känner har till och med röstat på Sverigedemokraterna i förra valet.

 

För min del skulle det aldrig komma på tal att rösta på Sverigedemokraterna. Jag röstar hellre på ett vanligt parti som fokuserar på mer än bara en valfråga.

 

Det krävs däremot en förändring. Sverige behöver ställa sig frågan ”Hur vill vi leva?”

 

Jag tror att varje parti behöver ta frågan seriöst och sätta upp tydliga regler och lagar för invandrare. Om samhället ligger efter passivt så är risken att det blir så som det är – att de vilda invandrarna kommer med sina egna regler.

 

Vi behöver förändring. Vi behöver en kreativ invandring som skapar samhällsnytta.Storm på Malta!

Japp vi hade storm idag och det var både regnigt och blåsigt med flygande skräp, soptunnor och bord! Såhär såg det ut!


Hejdå min helg!

Helgen har varit riktigt bra och då menar jag bättre än vanligt. Först segrade jag i bowling sen kom jag inte hem förrän klockan 6 imorse. Får nu bara se till att komma i säng tidigt.