Denzo | www.denzo.se

Skatter

Vill i det här inlägget skriva om svenska skatter. Självklart behöver en stat begära lite cash från sina medborgare för att landet och samhället ska gå runt. Då tänker jag mer på den offentliga sektorn, skola, vård och hela det här kitet. En myndighet som jag dock har svårt för att förstå är Skatteverket. För ett två år sedan avregistrerade jag och min kollega vårt handelsbolag. Detta resulterade i alla fall till ett utskick från Skatteverket som anlände framför min dörr för bara någon dag sedan. Tydligen är det dags att redovisa bolagets intäkter och utgifter, skatter, moms etc. Min fråga blir ju…. Hur kan detta ens vara möjligt om bolaget inte existerar? Till min förvåning har även min far fått ett brev från skatteverket där dem frågar honom uttryckligen (efter ett och ett halvt år) vem som äger företaget? Är inte detta lite konstigt…? Att en skattemyndighet har noll koll på saker. I alla fall så kom det lite restskatt tillbaka till mig själv under dagarna men det hindrar mig inte att hata denna förbaskade myndighet som efter ett år fortfarande inte har betalat mina momspengar från företaget.

Bjuder på en filosofisk bild från Malta.

Kanalbåtssemester, något för dig?

Skulle en husbåt kunna ersätta en sommarstuga? Ja det tror i alla fall jag. Självklart beror det också på vilken typ av husbåt som man väljer. Även traditionella husbåtar, segelbåtar och yachter skulle kunna räknas in i det här sammanhanget. En kanalbåtssemester skulle dock vara något att se fram emot om man vill uppleva något äventyrligt. Personligen älskar jag båtsemestrar, det är just därför jag har bosattit mig nära medelhavet. På Leboats sida kan du bekanta dig mera med detta, och hyra en båt under din semester. Det går självklart att köpa begagnade och äldre husbåtar från privata säljare, men då ska du helst ha erfarenhet av att äga och sköta en båt, med allt vad det innebär av arbetstimmar, reparationer, underhåll och flyttar, allt beroende på årstid. Den största fällan och den största utgiften är utan tvekan båtens motor, vilken ska vara fungerande och genomgången om husbåten ska användas för att resa med, oavsett om det gäller dagsutflykter eller en längre semestrar. För dem som bor på ställen med längre en sommarsäsong, t.ex. i något Medelhavsland finns en annan typ av husbåtsmodell. De som är tänkta att vara helt stationära, och närmast också ser ut som en villa, med eller utan motor. Och som också kan ha stor boyta med alla bekvämligheter. Oberoende om du bor mer permanent på båten under sommaren, eller använder den som trivsamt transportmedel, så är det oftast nära till olika typ av service. Allt detta passar väldigt bra med tanke på Medelhavsklimatet.

Ta gärna en titt på dessa alternativ och få inspiration, så kanske du får uppleva något av detta nästa semester!

Vem blir inte sugen på husbåtssemestrar när man ser en sån här pärla stå ankrad utanför Hilton på Malta.
Ont det gör ont!

Precis som Lena PH har ont så kan jag säga att jag också har ont idag. Har suttit för länge! Igår var jag på Picnic utanför Mdina hela dagen. Vädret var lovande men det blev lite småtråkigt i slutändan eftersom dagen var på tok för lång. Gick upp redan vid åtta på morgonen och kom hem vid nio. För övrigt vill jag bara göra en update på att jag nu har flyttat 15 minuter från min gamla lägenhet. Från att vakna upp bland rostiga och smutsiga byggnader kan jag nu se palmer och solsken! Goddagens!