Favoritklockor

Här är ytterligare en av mina favoritklockor. Den är lite större än de andra men otroligt bekväm och snygg. Det sköna är att den passar bra till både formella såväl som "informella" sammanhang. Det som är synd är att den inte finns i några andra färger. Armbandet är i svart och jag skulle gärna vilja ha samma klocka med vitt armband också så att man kan byta lite. Det blir i alla fall den här klockan som åker på armen imorgon :)
 

Blåa converse på skohyllan

Ett par röda, två par vita och nu ett par blåa. Converse är och har alltid varit mina favoritsommarskor. Dessa blåa kommer jag självklart ha användning för. Även om jag tycker om den blåa färgen så kan jag inte springa ifrån att jag personligen föredrar vita framför allt annat. Dessvärre har jag lyckats förstöra mina vita converse! Det ena paret tvättades sönder i 40 grader och de andra gick helt enkelt sönder. Nu får de blåa ersätta de vita tillsvidare.

 

Ny blå kombination

Har hittat en gammal tröja som har kommit till användning igen. Den kommer passa så bra med mina nya blåa converse!
 

Ny favoritklocka

Förra vintern var jag i Sverige och storshoppade på Entré och Emphoria i Malmö. Fick även en del julklappar från föräldrarna och min bror. Det komiska var att alla hade köpt varsin klocka till mig just eftersom jag hade efterfrågat en ny klocka. Någon som jag dock fastnade för var den här blåa klocka från Bulgari. Kommer självklart bli en favorit den här sommaren. Jag tycker verkligen om den och kan inte gå ut någonstans utan att faktiskt ha den med mig. Har sett en liknande klocka som är vit med guldfärgade visare. Funderar på att köpa ytterligare en :) 
 

Två veckor kvar

Jag hatar att planera saker nu när allting är så tätt på allt annat. Om elva dagar lyfter jag till Kroatien och ska spendera några veckor i både Kroatien och Bosnien. Äntligen ska jag få köra bil! Är dock orolig över vissa saker. Det är elva dagar kvar och jag börjar bli smått stressad. För er som är nyfikna på hur vädret är där nere (där uppe för min del) så var det 46 grader förra veckan. Så om det är någonting som jag ska vara orolig över så är det mina kläder och temperaturen. En annan anledning är att jag har världens onödigaste nödlandning i Tyskland!
Har precis köpt lite kläder och ska beställa mer från nätet innan jag drar. Brukar hata linnen men den här fastnade jag för idag i alla fall.
 

Solglasögon

Förra året köpte jag solglasögon från Zalando men dessvärre höll dem inte i mer än bara tre månader. För några veckor sedan köpte jag två nya och hoppas verkligen att dessa håller hela sommaren ut och kanske lite till. Har varit ganska "hänsynslös" när jag har kastat in mina gamla solglasögon i väskor och fickor. Inte undra på att dem går sönder så lätt då.

 
 

Att inte betala

Nu är inte detta något som är aktuellt men jag är fortfrande arg. Har tidigare fått olika uppdrag i bloggen av företag som har velat köpa sponsrade inlägg. En av dessa företag har "glömt" att betala och trots att jag har skickat massa påminnelser så har jag varken fått pengar eller svar. Första dagen efter förfallodagen skickade jag en ny faktura med en påminnelseavgift. Då kommer plötsligt en utbetalning några dagar senare UTAN påminnelseavgiften. Jag är glad att jag fick betalt till slut men jag tycker inte om företag som inte betalar i god tid. Nästa gång tänker jag kräva påminnelseavgiften eller kräva förskottsbetalning.

God natt!


Kvällen är räddad


Borta bra men hemma bäst

Om exakt en månad åker jag hem till mina hemtrakter, Kroatien och Bosnien. Har inte varit där på två år nu. Längtar!! Ligger 45 minuter ifrån Malta med flyg med den här gången blir det dessvärre byte för min del.


Whoop whoop!


Ekologisk tvål

Tvålmarknaden är minimal idag, i alla fall när man talar om handtvål som inte är flytande. Det finns däremot entreprenörer som har försökt sig på ett litet segment där köpare av ekologiska produkter tar plats. Har aldrig tänkt på detta men idag blir jag en av dem. Ska testa "handmade soap" gjord av oliver. Intressant... Varför köper folk sånt här?


Snart ses vi, Dubrovnik!


Bilar, däck och fälgar!


Snart kommer det bli dags att köpa en bil på Malta. Har haft en nostalgikänsla efter en bra bil sedan jag sålde min i Sverige. Nu är vädret så pass bra här nere att jag funderar starkt på att köpet ska bli av så fort som möjligt. Vilket märke det blir vet jag dock inte. Som ni ser på bilden ovan så hade jag en Mercedes C180 sportcoupé. Köpte den för 130 000 kronor och har haft den ända fram tills jag tog min examen. Problemet var dock att tillbehör och reservdelskostnader var på tok för dyra, speciellt för en Mercedes. Vid den här tiden visste jag inte att man kunde beställa reservdelar, däck och liknande på nätet men nu är det ingen tvekan om saken. En rekommendation som jag gärna delar med mig är att besöka bra butiker, oavsett om det rör sig om online- eller fysiska butiker. Fördelen är att man kan samfrakta sin beställning samt att det finns ett större sortiment av både däck och fälgar till bilen. Nästa månad åker jag till Kroatien! Vem vet, kanske jag hinner köpa något och uppgradera bilen med nya däck och fälgar. Mina föräldrar kommer ju ner från Sverige och då kan dem ju även passa på att få ner några schyssta fälgar.

 

Sommaren har kommit till Malta


Saknar detta otroligt mycket!

Förutom god mat och desserter så hade Istanbul väldigt mycket att erbjuda. Här är ett ställe som ligger centralt i gamla stan. Konditorin har ett stort sortiment av turkiska speicliteter såsom turkish delight och den välkända baklava. Hoppas verkligen på en tillbakaresa inom kort!


Bilder från Istanbul

Har kommit hem nu från min Istanbulresa. Staden var fantastiskt och jag vill gärna åka dit igen. Kulturen, maten och folket var över min förväntan! Här i Malta är servicen verkligen katastrofal och jag tror ärligt talat att många turister som har besökt Malta och upplevt den här servicen inte kommer komma tillbaka. Jag kanske har fel men Istanbul och Turkiet är så mycket bättre än Maltas erbjudanden när det kommer till turism. Försöker utnyttja helgen till att återhämta mig efter resan. Har köpt lite Baklava som dessvärre har tickat slut på mindre än två dagar. Inget konstigt alls :)


Känner någon igen sig?


Tre timmar kvar till Istanbul!


#mera #malta


Update från Malta