Denzo | www.denzo.se

Tågluffa
Är man på semester så ska man självklart utforska så mycket man kan med med vandring, bil, cykel, tåg, buss, båt... Ja allt! Jag besökte igår min födelsestad första gången på 25 år. Vi åkte tåg hit och passade på att åka tåg tillbaka. Resan var lite annorlunda till skillnad från tågresorna i Sverige. Här åkte tåget genom små byar där man kunde se små kyrkor, små hus och väldigt mycket natur. Sittplatserna inne i tåget var fördelade med sex säten i varje hytt. Väldigt intressant! Det fanns även en hall längs vagnen med öppna fönster om man ville sticka ut huvudet och kika lite på naturen. Kändes lite som att tågluffa i Italien men ändå inte. Jag tycker verkligen om gamla tåg. Här kommer lite bilder från min vistelse i staden Banja Luka.
 
 
Berg, berg och berg
Idag har jag varit i en by som ligger i nordvästra Bosnien, rättare sagt uppe på ett berg. På toppen av berget finns det en så kallad "ekologisk by" där man kan prova på ekologisk turism. Även om den här typen av turism inte har fått sin genomslagskraft så fanns det en del turister, främst från Italien. Under min vistelse passade jag på att testa färsk fisk från en flod som forsar genom byn. När du beställer fisk så tar det cirka 30 minuter tills du får den serverad. Maten är ekologisk och naturlig, vilket innebär att fisken fiskas upp från floden och du får samma fisk serverad på en tallrik 30 minuter senare. I området fanns det även små stugor som man kunde hyra, pooler och en hel del vattenkällor. Det var definitivt värt ett besök! Stället heter "Oaza Mira" och här höll man även en internationell tävling i flugfiske.
 
Ensam
Tiden tickar iväg och likaså tickar semestern mot sitt slut. Det är bara några dagar kvar och snart är det dags att bege sig tillbaka till Malta. Här har jag fått träffa familj, bekanta och vänner och semestern har verkligen varit uppskattad. Tiden har varit underbar men idag känns det lite tomt. Min bror och hans flickvän har åkt och nu är jag ensam med hunden. Kommer även kännas lite tugnt att lämna hunden ensam.