Alltså, nej...


Drömmar

Innan jag flyttade till Malta så bodde jag i denna hålan som ni ser på bilden. Har spenderat tre år i en småländsk håla vid namn Nybro, cirka 30 kilometer utanför Kalmar. Förstår fortfarande hur jag kunde överleva att bo där i tre år. Känns som historia, som att det aldrig har hänt.

Därefter flyttade jag till Blekinge och sedan Malta. Igår hade jag en dröm om att jag återvände. Varför jag var lycklig vet jag inte men när jag väl kom till den här förbaskade hålan så insåg jag vilket skitställe jag hade kommit till. Visst, ibland får jag nostalgiska minnen från både Nybro och Kalmar.

Det har varit både roligt och förfärligt. Minnen kommer jag aldrig kunna radera men jag behöver inse att jag har gått vidare. Kommer troligtvis besöka Kalmar igen under jul för att hälsa på gamla vänner som sitter kvar i träsket men jag vill nog aldrig sätta min fot här igen... Tre år är för mycket. Det känns som ett fängelsestraff.

 


Lunchade nått nytt

Har lunchat något nytt idag. Tydligen klassas detta som pasta men jag är tveksam...


Tiden rinner iväg

Jag har kännt mig på tok för stressad. Varje dag har jag haft överdrivet mycket att göra och dessvärre har helgen gått åt till jobb, jobb, jobb och jobb. Vad ska jag ta mig till nu då? Ja, jag gör mitt bästa. Försöker simma igenom en turbulent period men man får göra sitt bästa helt enkelt.
 
Läste ett fruktansvärt inlägg i en tidning idag om tiggare med barn. En kvinna hade uppmärksammat tiggare med barn under flera veckor. Hennes undersökning visade två saker som hon reagerade starkt över. Det första var att barnet sov hela dagen i tiggarens händer. Det andra var att det var olika barn från dag till dag.
 
Efter flera veckor kunde hon dra slutsatsen av att tiggaren var med i en organiserad grupp där människohandel pågick vilt. Barnen var antingen stulna eller kidnappade och var oftast bara några år gamla. För att få barnen att sova och vara lugna så visade det sig att den här ligan drogade barnen med antingen heroin eller alkohol för att få barnet att vara tyst och sovande.
 
Visst är det sjukt? Tänk därför riktigt noga och ge inte pengar till tiggare! De flesta är organiserade i ligor och lägg gärna märke till barnen de håller i sina händer. Dem är nerdrogade eller tillräckligt berusade för att vara tysta...

Topp tio drinkarna!

När vi beställde våra drinkar igår så utgick vi från en topplista från casinotop10. Självklart klarade inte vi inte av att testa allt men i alla fall de fyra första. Long Island var riktigt gott, även Redbull Vodka. Något som vi testade utanför listan var sambuca shots. Kvällens absolut vidrigaste drink var Martinin som inte ens serverades som den skulle. Jag har aldrig varit ett fan av oliver och detta var enligt min smak den värsta drinken som jag har testat.
 

Helgen

Min helg har varit lyckad. Spenderade fredagen hemma och igår så var vi ute för att ta en drink. Slutade i alla fall med att vi tog 4 drinkar och gick på ett spontant biobesök. Därefter blev det en klassisk utgång till Paceville.


Ny haircut

Testar en ny haircut och kombinerar det med en skjorta som jag köpte på H&M i Schweiz. Det är helt sjukt att man har så mycket kläder i garderoben som man har glömt bort helt. Kanske dags att rensa och se vad man hittar för skoj.
 

Otacksamma svenskar

Jämt och ständigt hör jag mina kompisar från Sverige klaga på hur dåligt det är i Sverige. Allt ifrån skatter, jobb, skola, utbildning såväl som infrastruktur. För er som inte har rest ut i världen så rekommenderar jag verkligen att ni håller tyst. Hade jag varit född i Sverige så hade jag kanske sagt samma sak men eftersom jag har rötter i flera europeiska länder så har detta bidragit med många resor under åren. Jag har bilat i princip genom hela Europa och sett det mesta. Har bott i flera länder, bla. Österrike och nu Malta. Ni ska inte klaga om ni inte vet hur folk lever i andra länder. Jämför vi Sverige med andra stater så har vi faktiskt ett välfungerande samhälle, yttrandefihet, frihet i största allmänhet, sjukvård och framförallt modern infrastruktur. Nästa gång jag hör någon klaga så tänker jag baske mig be den personen att flytta till Afghanistan. Jag har i över 6 månade nu försökt skaffa en bil på Malta och jag kan säga att det inte är lika enkelt som i Sverige. I Sverige är priserna billigare och hemma så behandlar man faktiskt utlänningar lika till skillnad från Malta. Här får vi betala 30% mer i el och vatten bara för att vi är "utlänningar". Hur skulle detta se ut i Sverige, må tro?
 

Stressad

Jag har nyligen påbörjat ett nytt jobb inom samma organisation. På grund av två intensiva arbetsveckor har jag inte kunnat blogga frekvent, sorry for that! Nu när saker och ting börjar komma på plats så kommer det självklart bli en skärpning med bloggandet. Här kommer några bilder från idag. Har också varit duktig och gått till frisören idag.
 

Lunch!


Genom min lins

Her köpt en ny lins i dagarna här på Malta och började ta lite bilder redan igår. Här kommer resultatet! Vad tycks?
 

Bilder

Var ett tag sedan jag fotograferades och just nu behöver jag en ny header till bloggen. De gamla bilderna funkar men problemet är att jag har längre hår nu. Min kollega som är mästare på foton bor inte på Malta heller så jag får hyra in någon extern. Fick även ett uppdrag häromdan som handlade om just foton. Hur ofta brukar man egentligen uppdatera en header?


Only in Malta?


Religiös turism populärt?

Jag har några gånger kört förbi staden Medugorje, som ligger i södra delen av Bosnien. För er som aldrig har hört talas om staden så kan jag bara säga att det inte är något speciellt för mig. Men jag är inte helt säker... För cirka 30 år sedan hade byborna sett jungfru Maria på en klippa och byn förvandlades snabbt till ett resmål för katolska pilgrimer världen om. Finns mer information om staden på både youtube och Google. Idag kom jag dock över detta... Ett reklamblad på Malta om en resa till Medugorje i Bosnien... Påminde mig lite om min semester. Dock skulle jag inte betala € 600 för den här resan. Vill jag någonstans så kör jag själv, och sedan när behövde man en guide? Jag tror att man utforskar nya platser bäst på egen hand.


Update från dagen

Otroligt mycket att göra den här helgen. Har knappt hunnit starta datorn men här kommer en kort update från dagen. Ja, jag lever! Nu ska jag springa till köket och njuta av en kall vattenmelon!

 

Semesterns sista bild

 

Sista dagarna i Bosnien

De sista dagarna har passerat och jag har inte hunnit blogga alls sedan jag kom tillbaka till Malta. Här kommer tre bilder från cykelvandringen. Jag har fortfarande inte kommit tillbaka till mitt vardagliga liv på Malta. Saknar verkligen det som min semester hade att erbjuda. Jag har haft två fantastiska veckor där jag har tågluffat, shoppat, träffat familj, paddlat, cyklat och gjort allt som man bör göra på en semester.  När nästa tillfälle kommer upp så kommer jag definitvt att åka till Bosnien igen!