Kvällen är min

Har suttit och jobbar i excel idag. Kul va? ;) sen var jag och klippte mig! Nu tar jag ett djupt andetag och njuter av kvällen för mig själv. Känns otroligt skönt. Nästan som helg, fast ändå inte.


Slut för idag!

Äntligen är månaden slut. Det har varit en bra månad ;) med ett besök till Sverige och andra roligheter. Imorgon ska jag till något party som heter Numero Uno. Vet inte riktigt hur planen ser ut men vi får se. Trevlig Valborg och ta hand om er!


Helgen!

Ingen helg är den andra lik sägs det. Jag vet inte om jag kan kommentera det? Den här helgen som har varit var relativt lugn. Däremot blev det lite utgång ändå, i alla fall i tre timmar. Här är en bild från Paceville :) där en glad turist ville fotas med mig och Emilia.

 

Inspirationsvideo

Kom hem från jobbet för en stund sedan och kände att jag blev hungrig snabbt. Har tidigare  inte reflekterat över tänkt på det här med mediekonsumtion medan man äter men idag insåg jag att jag sitter hela 45 minuter, äter och tittar på diverse videos på webben. Min första tanke är "Vad håller jag på med?, varför sitter jag inte och äter som alla andra vanliga människor?". Tydligen så tycker jag om att konsumera medier och olika videos samtidigt. Den här gången handlade det om överviktiga människor som inte kunde ta sig ut från sina hem. Tragiskt men jag vet inte vad jag ska säga. Jag ser inte detta som någon inspirationsvideo som man ska titta på när man äter men jag är inte äcklad. Lite fascinerande är det däremot. Hur mycket mat krävs det för att se ut sådär? Jag borde nog ta en snickers mindre imorgon, även om jag bara väger runt 70 kg. Jag är fascinerad över människokroppen men samtidigt lite rädd.


Sommaren är här?

Jag förstår verkligen inte vädret. Ibland varmt, ibland kallt? Nu är det tydligen tjugo grader men jag vet inte... Det varken syns eller känns?


Hemresan

Resan från Sverige till Malta var underbar! Har aldrig sett en vulkan på riktigt men denna gången flög vi över Sicilien och självklart såg jag rökmoln från Etna! Dessvärre har jag aldrig varit i Sicilien heller men funderar starkt på att dra dit över en helg.


Femstjärnigt

För er som planerar en weekendresa eller kanske en "Spa-resa" så kan jag rekommendera Fortina SPA & Hotel i Malta. Testade på deras paketerbjudande för någon vecka sedan där både mat, massage och tillgång till hotellets SPA-anläggning ingick i erbjudandet. Tänk däremot på att det alltid är dyrare om man inte bokar. Vill man få ner priset lite så man man besöka www.deal.com.mt. Där hittar man rabatterade erbjudanden som man kan anmäla sig till utan att betala boknings- och serviceavgiften. Här kommer några bilder på hur det ser ut i hotellets bakgård samt delar av SPA-anläggningen.


Newspapers och fashion

Newspaper Fashion i Malmö! Här råkade jag hamna av en slump. Sydsvenska Dagbladet har i samarbete med Malmö Tillskärarakademi arrangerat en modetävling på Emphoria i Malmö där besökare kunde ta del av denna grymma utställning av klänningar som är gjorda av gamla tidningar. Egentligen är detta väldigt kreativt ur ett varumärkespertspektiv. Jag ger ett stort cred för Sydsvenskan som har kommit på denna brillianta idé!


Sverigeresan!

Ett tag sen sedan jag uppdaterade bloggen. Har varit mycket saker som har hänt och jag har fått prioritera annat men nu är jag minsann tillbaka!


Tänk på vad du säljer!

Har varit på en trip till Sverige och har inte hunnit återkoppla så mycket på vad som hänt och inte hänt. Nu är jag i alla fall tillbaka. Satt en stund på Facebook idag och tittade lite i nyhetsflödet. Som ni säkert förstår efter att ni har tittat på nedanstående bild så är jag med i en grupp där man kan köpa och sälja saker online. Kom över dagens fynd (skrattar). En Mahmod som säljer knivar och knogjärn. Ni som har följt bloggen tidigare vet ju om att jag har diskuterat det här med image tidigare och jag som medieanalytiker har bara svårt att låta bli att göra en analys av nedanstående inlägg.

1. Knogjärn är olagligt
2. Det heter faktiskt samlingsobjekt, inte samlings objekt.
(3. Personen i fråga heter Mahmod) Ta det här med en nypa salt... Jag tycker att det är underhållande.
4. Man ser en liten glob nedan dvs. en ikon som indikerar på att inlägget är publikt. Detta innebär att framtida arbetsgivare kommer se att Mahmod säljer knogjärn på internet när en sökning görs på Google. Räcker ju att man googlar på för och efternamnet.

Slutsats: Var rädd om ditt namn och tänk på vad du gör på nätet. Gör inte som Mahmod.
 

On my way to Sweden

Sitter på flygplatsen nu och väntar på att dra iväg till Sverige en vecka. Kommer sakna solen verkligen! Efter så sköna och soliga dagar är det dags att trampa på slask och förbereda sig för den svenska våren (vintern...). Landar runt ett och känner att jag får göra en väderprognos där jag visar upp snön. Inget att hurra för direkt! I alla fall... See you soon!


Förkylning?

Jaha då verkar det som att den här satans förkylningen har anlänt hos mig. Halsont och feber bara två dagar innan jag ska åka till Sverige. Herregud!


Lunch

Lunchade på Sardinella i St. Julians.


Påsk påsk påsk

Det blev inget glamouröst påskfirande på Malta även om påsken är en traditionell högtid som firas av de flesta malteser. Istället blev det lite utgång i helgen. Som tur är så stack ju även solen fram och hälsade på i helgen :)