Gott nytt år


Nyårslöften

Sitter och tänker... Mitt löfte är redan bestämt! Jag vill och ska sluta röka. Ganska ofräscht! Finns inget värre än folk som röker, kommer in och luktar rök om kläderna. 2013 is the healthy year! Idag tände jag min sista cigg!


News

Från Red Collar Project


Tiden räcker inte till för allt

Tycker det är trist att tiden inte räcker till för allt. Förväntade mig nyårsfirande i Kalmar/Öland men dessvärre verkar tiden rinna ut i förkylning och andra saker som äter upp min semester. Får väl i alla fall nöja mig med shoppingen och möjligheten att träffa mina släktingar. Ligger nu fortfarande i sängen med feber, halsont, hosta och snuva. Ingenting kul alls men vissa har tid att bli sjuka, inte sant? Skämtar bara! Nähä, god natt!


New in!


Emporia!

Hamnade här idag igen och shoppade ännu mer. Känner lite orolighet för två saker haha... Alltså hur ska jag få ner allting i min väska, kommer ju garanterat komma över 20 kg. Sen måste jag säga att Malmö arena är väldigt liten. Hur ska man hålla Eurovision där!? Efter att ha sett årets Eurovision från Azerbajdzjan och deras skyskrapor, natur etc. så undrar jag verkligen vad vi har att visa upp i Sverige?


Bowling

Låg med en djup influensa hela dagen idag. Dessvärre har det bara blivit värre :( Är väl mest orolig över att resa tillbaka till Malta såhär sjuk som jag är. Dagen avslutades ändå bra! Vi drog till Karlshamn och bowlare lite. Bokade en bana i två timmar men en timme räckte. Har nu ont som fan i mina fingrar.


Good night


Lider av en...


Boop boop...

Hej och hå, vart ska vi gå? Jag tänkte faktiskt tipsa er om några handdukar som jag köpte häromdan. När man släcker lampan så lyser dem i mörkret. Ganska fräckt med självlysande handdukar. Dagarna drar ihop dig och jag har redan börjat packa. Väntar nu spänt på ett mail sen ska jag rusa iväg till en destination unknown :D


God morgon

Hallå där! Vaknade tidigt idag och skulle jobba men eftersom atmosfären inte är den bästa hemma så smög jag ut till pappas lokal. Sitter nu och jobbar järnet! Dags att klämma in det sista nu!


Good night

Blev en lång vandring med min gamla granne idag. Kebab, glass och en promenad på den nya bron i Sölvesborg! Det är ganska skönt att hålla kontakten med alla sina gamla kompisar. Snart är det nyår och vi har redan pratat om att anordna ett event ihop med gamla vänner. Det vore grymt kul om man gjorde något ihop då man inte har möjligheten att träffa alla varje dag. Vi får se vad som händer. Här är i alla fall en bild som jag knäppte ikväll när jag promenerade. God natt!


Plötsligt hamnade jag här...


New in

Var i Kristianstad idag och shoppade lite till. Blev en del inredningsartiklar som jag ska få ner till Malta. Utöver detta fyndade jag även dessa skor som åker rakt upp på skohyllan.


Kvällen avslutas med film!

Då säger vi god natt för idag. Nu blir det film och sen sova. Imorgon tänkte jag visa årets julklappar och lite roliga tips som kan vara användbara.


Kosta Outlet

Idag blev det inget inlägg om entreprenörskap eller tips för företagare. Varför? Jo det är ju jul och då spenderar man pengar istället för att dra in vinster :) Det blev i alla fall ett besök till Småland och Kosta Outlet där dagen gick åt shopping av diverse kläder.


Merry Christmas

Det är kallt utomhus, snön glänser och det doftar kyla. Inomhus är det varmt, det luktar nybakat och i sängen ligger jag, TADAAA....!! Gårdagen var lyckad även om jag inte gjorde något speciellt. Filmkvällen var btw awesome! Idag fortsätter semestern och jag ska bege mig till Kosta för att shoppa lite till. God Jul på er!


Movie time!

Nu blir det filmdags :) The Dictator!


Ut med det gamla, in med det nya!


Jul i Sverige

Nu är jag i Sverige! Blev lite omständligt med flyget från Malta eftersom jag fick flyga till Amsterdam och Bryssel innan jag anlände till Köpenhamn. Igår spenderade jag dagen i Malmö och det blev en kort visit till emporia shoppingcenter i Malmö. 6000 kronor fattigare men här kommer lite bilder :) God Jul!


Vart är vi på väg?

Surfade in på någon feministisk blogg som publicerade en bild på ovanstående medlem på facebook. De senaste dagarna har man fått höra ganska mycket roliga nyheter från Sverige. Allt från bannlysta pepparkaksgubbar, vita snögubbar och böglucior. Har vi inte vettigare saker att ta upp i media eller är vi inne i någon bubbla där små och onödiga detaljer ständigt ska debatteras i mediala forum? Herregud! Jag kanske skulle stämma Mc Donald's eftersom deras skylt är gul... Den ser ut som en asiat som kisar med sina ögon eller kanske en arab med buskiga ögonbryn?

I alla fall! Den här bilden fick mig att undra vilka dårar vi har i våra skolor. Vågar vi skicka våra barn till dessa bitterfittor som inom en snar framtid kommer tvinga våra söner att bära förkläde och bli kränkta av det kvinnliga könet? Har man ett sådant jobb som hon så tycker jag först och främst att hon inte har någonting att säga till om. Låt fotografen göra sitt jobb! Det är han som är utbildad och vet hur arbetet genomförs. För det andra är det väldigt oprofessionellt att publicera något offentligt på facebook som är jobbrelaterat. Givetvis ska alla få ha sin åsikt men detta är bara för långt... Jag hoppas att din chef inte har samma personlighet som jag, då hade du åkt med fittan före.

Nigeriabrev


Jaha, då var det dags igen! Jag fick ett så kallat Nigeriabrev på min mail av någon som påstår sig jobba på en engelsk bank. Personen i fråga vill ge mig 28 miljoner euro eftersom en av mina släktingar från England hade rest till Afrika och gått bort. Självklart är jag inte dum nog att gå på detta men jag bestämde mig för att svara på meddelandet och skriva mitt telefonnummer bara för att se vart det leder och vilken taktik dem kör med för att luras. En timme senare ringde telefonen hemma och ett nummer visades från ett afrikanskt land. Självklart svarade jag inte och valde att googla fram numret. Tydligen så var det bra att jag inte svarade. Enligt källor på nätet får man en stor räkning om man lyfter luren. Lika bra att strunta i det och inte leka med faran. Tyckte dock att deras engelska var riktigt usel i mailet, därav tog jag denna bilden och skrev hur man skulle skriva en viss fras på svenska om dem ville försöka lura fler svenskar. 

Digitalt nätverkande, ett måste?

 
(Bild från TweakYourBiz)
För drygt ett år sedan skaffade jag mig ett konto på LinkedIn. För er som inte vet vad detta är så kan jag berätta att det är ungefär samma sak som Facebook fast mer inriktat på kontakter och nätverkande inom företagsvärlden. Självklart behöver man inte äga ett företag eller liknande för att skaffa sig ett konto där. Har du tagit examen eller söker ett jobb så kan du även här hitta olika jobberbjudanden, tips och möjligheter till en bättre karriär. Från början var jag skeptiskt till idén men efter att jag var på ett möte så skickade plötsligt personen från mötet en förfrågan till mig. Tidigare har vi haft kontakt via mail men nu har jag verkligen insett fördelen med LinkedIn. Även om mailkonversationer är vanliga så har jag lyckats bygga upp mitt eget digitala nätverk av gamla kunder, samarbetspartners, gamla klasskamprater från universitetet och arbetsgivare. Vart vill jag komma då? Jo! Ta vara på dina kontakter, våga lägga till folk du träffar på möten och vårda ditt nätverk! Våga släppa rädslan för att kommunicera med människor du inte känner, detta kan verkligen hjälpa dig i dina karriärvägar!

Solnedgång, mat och film

Man ska absolut inte arbeta på söndagar, om man inte måste självklart... Jag brukar själv arbeta lite smått på lördagarna för att sedan påbörja ledigheten på kvällen när man går ut. Däremot är söndagarna för heliga för att röra. Såhär ser det ut från mitt köksfönster just nu. Nu blir det lite mat och film innan det blir dags att sussa och förbereda sig för en ny vecka.

Kvällspromenad

Har precis kommit hem från en lång kvällspromenad. Kände inte för att gå ut och festa riktigt idag, därför blev det istället någon drink och en pizza innan man sussar. Veckan har varit ganska turbulent och det har varit mycket saker som man ska hinna med innan sverigeresan. Imorgon tänkte jag passa på att sova så länge som möjligt och senare jobba :) Här kommer lite bilder från kvällens promenad.Semester, ja tack!


Har redan börjat fundera på vad jag ska hitta på denna sommaren. Även om jag kommer spendera sommaren i Malta måste jag besöka Kroatien. Har inte varit hemma i Kroatien på över ett år och jag börjar känna någon längtan redan. Även om avståndet inte är sådär jättelångt mellan Malta och Kroatien så finns det ändå stora skillnader. Till skillnad från Malta så har Kroatien godare mat, bättre utbud och finare stränder. För att inte nämna trafiken... I Kroatien kör vi faktiskt på höger sida av vägen och jag som inte har kört bil på ett tag ser fram emot att få trycka på gasen och glida runt.

Malmö snart


Nästa fredag lyfter jag från Malta och kommer på besök till Sverige. Har faktiskt saknat svensk infrastruktur! Ser fram emot jul, nyår och allting där omkring. Det enda jag inte har saknat med Sverige är snön men den kanske behövs för att göra julen speciell? Ser även fram emot att åka till Hyllie och se det nya shoppingcentret.

Frimärke eller porto?

 

I somras hade jag väldigt mycket post att skicka ut till mina kunder. Hade då tyvärr inte någon service eller tjänst från posten så jag postade det mesta med frimärken, vilket har fått vissa kunder att reagera lite. Min rekommendation är att undvika frimärken så gott som det går. Brevet blir alldeles för personligt och ditt företag framstår som en enskild firma där "fru Britta skickar ut medlemsavgifterna till Ystads syförening". För att ge en så bra image som möjligt så rekommenderar jag alla företagare att köra på portostämpel eller beställa färdiga kuverter med sin logotyp. Detta ger en seriösare känsla ur en kunds perspektiv och skapar samtidigt en bättre image hos ditt företag. Ut med alla frimärken och in med det seriösa!

Skäms inte för din dator


Idag är det ganska vanligt att höra kränkande saker om man har med sig en mac eller berättar för sina bekanta att man har en mac. Den senaste tiden har Apple expanderat på marknaden och har man en iPhone så är det självklart för min del att man ska fortsätta och anpassa sin teknik till det senaste som efterfrågas på marknaden. Igår reflekerade jag över vad man egentligen ska ha med sig när man åker ut på kundmöten. Jag har varit på möten med finansbolag som har tagit med sig utskrivna A4-papper, andra har lyckats släpa med sig en Windows XP från stenåldern och väldigt få har dykt upp med en Mac eller en iPad. Jag tycker personligen och tror att tekniken som man har med sig på ett kundmöte kan avgöra hur mötet och affären avslutas. För att göra det enkelt kan ni själva ställa er frågan... Vad ger bäst image och representation? En modern Mac-dator eller en gammal PC, där kunden behöver minst en kvart på sig för att starta upp den? Jag föredrar faktiskt det första...

Nostalgi men ändå inte?

Idag hittade jag min externa hårddisk som jag köpte i Kalmar under tiden jag studerade. Kopplade in den och hittade ganska roliga saker. På hårddisken fanns det både gamla och nya filer men det som förvånade mig var att jag fortfarande hade kvar exakt alla avsnitt av radioprogrammet som vi sände 2009 och 2010. Utöver mina småhemliga fotografier hittade jag även denna, som är tagen på stadsmuren i början på 2012 bill jag minnas? Jag måste erkänna att jag saknar Kalmar lite men är ändå stolt över mig själv att jag flyttade till Malta.


Nu ses vi igen!


Det var ett bra tag sen sedan jag bloggade. Har tidigare haft den så kallade ”Superbloggen.se” som faktiskt var en ganska bra blogg. Dessvärre åt universitetsstudierna upp min tid och jag fick lägga ner den. Detta är ingenting som jag planerar att göra med Denzo.se J. Mycket har däremot hänt sedan jag lade ner bloggen. Jag startade upp en reklambyrå i Kalmar, tog examen i Medie- och kommunikationsvetenskap, flyttade tillbaks till Blekinge och startade ett företag. Numera bor jag 2600 kilometer från Sverige! Rättare sagt i Malta!
Då är bloggandet igång igen – nu kör vi!

Samarbetspartners och bloggar

I listan nedan har jag samlat alla mina länkar, sidor och bloggar som jag följer, tycker om och rekommenderar. 
 
 
Gitarr - Gitarrkurser 
Alwaysfabulous - Din tiger i månskenet
Expownera, Företagsportalen

 
 

Kontakt

E-postadress: kontakt@denzo.se

Annonsera

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med den här bloggen.
Vill du annonsera eller diskutera ett samarbete? Vänligen maila kontakta mig på kontakt@denzo.se.